Oldtimer brandspuit voor Zegvelders en omgeving

De voormalige Zegveldse Chevrolet brandweerauto uit 1958 is in oude glorie hersteld.

Daarom willen de senioren van Brandweervereniging “Uitgeblust” dit cultuur-historisch voertuig graag ter beschikking stellen voor feestelijke-, educatieve-, jubilea- en representatieve gelegenheden.

De oude Chevrolet werd in 1978 op de Zegveldse braderie openbaar geveild. Werd ingezet door Bas den Hollander uit Zegveld voor 5000 gulden en afgemijnd op 1 gulden door Bas de Bruijn eveneens uit Zegveld. Deze vertelde later dat het een onverwachte koop was geweest. Ik dacht: laat ik ook eens wat doen en zo gebeurde het dat de wagen voor 5001 gulden in mijn bezit kwam.  De Chevrolet bleef in Zegveldse handen!!

In 2007 kreeg de inmiddels opgerichte Senioren Brandweervereniging Zegveld “Uitgeblust” de oude Chevrolet , uiterlijk nog in authentieke staat, weer van Bas de Bruijn geschonken.

Dankzij diverse sponsoren uit de zegveldse gemeenschap is het voertuig is door de oud-korpsleden geheel onderhanden genomen. De pomp is uit elkaar geweest en deels vervangen. Motorisch is hij volledig nagekeken en de remmen zijn vernieuwd. Ook is de manschappenruimte gerestaureerd en zijn de rotte bodemplaten vervangen. Kortom: het voertuig is weer in zijn oude glorie hersteld en door de Rijksdienst Wegverkeer goedgekeurd.

De oud-korpsleden zorgen zelf voor het onderhoud en nemen regelmatig deel aan seniorenwedstrijden en eigen activiteiten.

Binnen Zegveld en naaste omgeving kan het voertuig met chauffeur tegen een geringe vergoeding gebruikt worden voor feestelijke -, educatieve - en representatieve gelegenheden.

Heeft u interesse neem dan contact op met Wim Hoogendoorn, tel 0172-685618 of mail: wim.hoogendoorn@gmail.com